Ugrás a navigációra

Egy/másért: A tehetségazonosítás, tehetség felismerés és tehetséggondozás a fogyatékkal élő fiatalok körében

Az Alapítvány a Társadalmunk Fenntartható Fejlődéséért „Egy/másért: A tehetségazonosítás, tehetség felismerés és tehetséggondozás a fogyatékkal élő fiatalok körében” 75 órás foglalkozást szervez 2013. augusztus 19. - 2013 szeptember 06. között a Tamási Áron Klubban.

 
A foglalkozások célja a fogyatékkal élőkkel, főként a fiatalokkal jelenleg is foglalkozók / fogalakozni kívánók számára egy olyan fejlesztő program megvalósítása, amely hatékony segítséget és tapasztalatot kíván nyújtani a mindennapi munkában.
Cél egy olyan hatékony kiegészítő, nem formális jellegű fejlesztő tevékenység megvalósítása, amely azokat a gyógypedagógus és óvodapedagógus hallgatókat célozza meg, akik a tanult szakmájukat a későbbi hivatásuknak is tekintik és a foglalkozásokon való részvétellel egy plusz, aktuális és gyakorlati tudást kívánnak elsajátítani.
 
A program három modulból épül fel:
 
1) Alapozó – elméleti modul / Tervezett időtartam 20 óra
A foglalkozás azt az általános ismeretanyag elsajátítását célozza, meg amely bemutatja a konkrét célcsoport jelenlegi helyzetét és alapozást nyújt a későbbi foglalkozásokhoz és a kreatív együtt gondolkozáshoz.
 
2) Tehetségsegítő gyakorlati modul / Tervezett időtartam 40 óra
A program során a résztvevőknek bemutatásra kerülnek azok a fejlesztési folyamatok, tehetségsegítő és felismerő lehetőségek, amelyeket megismerve egy gyakorlatorientált foglalkozási blokkon vesznek részt az érdeklődők. A blokk során lehetőségük nyílik az egyéni tapasztalatok és vélemények valamint ötletek megvitatására és önálló de csoportban megvalósított tehetségprogram generálására.
 
3) Gyakorlati – projekt modul / Tervezett időtartam 10 óra
A modul során a kortárssegítők lehetőséget kapnak a foglalkozáson elsajátítottak gyakorlati bemutatására szakmai segítők felügyelete mellett.
 
A foglalkozásra jeletkezni lehet 2013. augusztus 10-ig e-mailben az info@diaktanacsado.hu e-mail címen.


Main menu 2

by Dr. Radut.