Ugrás a navigációra

VCA-KP-1-2022/4-000015

Győzzünk együtt!

<--break->

Szabadidős sportprogram sorozat fogyatékossággal élők számára

A szabadidősport, az egészségfejlesztő testmozgás hozzáférhetőségének fejlesztését minden szinten ösztönözni szükséges, a rekreációs és sportszolgáltatások mennyiségi és tartalmi és módszertani fejlesztésével, az érintett szolgáltatók, szervezetek és szakemberek hálózatba szervezésével. A Győzzünk együtt! Szabadidős sportprogram sorozat fogyatékossággal élők számára című programsorozat olyan inkluzív sporttevékenységekre fókuszál, mely mindkét célcsoport számára a mozgás élményét kínálja. A program a dél-alföldi régióban kerül megvalósításra.

Az egészséges életvezetési kompetenciák fejlesztésének, az életminőséggel összefüggő egyéni elégedettség növelésének és a közösségteremtésnek egyik legjobb eszköze a sport és a rendszeres testmozgás. A szabadidősport, az egészségfejlesztő testmozgás hozzáférhetőségének fejlesztését minden szinten ösztönözni szükséges, a rekreációs és sportszolgáltatások mennyiségi és tartalmi és módszertani fejlesztésével, az érintett szolgáltatók, szervezetek és szakemberek hálózatba szervezésével.

A Győzzünk együtt! Szabadidős sportprogram sorozat fogyatékossággal élők számára a mozgás örömét osztja meg sérült és fogyatékossággal élők között, ezért programunk olyan inkluzív sporttevékenységekre fókuszál, mely mindkét célcsoport számára a mozgás élményét kínálja (pl. ülő röplabda, bocsa, csörgőlabda). A gyógypedagógusok és gyógytestnevelők által tartott foglalkozások sokoldalúan alkalmasak a pszichomotoros képességek, a kondicionális és mozgáskoordinációs képességek javítására, fejlesztésére.

A programok során különös figyelmet fordítunk arra a mozgásanyag adaptálása során a fogyatékossággal élő személy aktuális egészségi állapotára, alapvető mozgásállapotára, kognitív jellemzőire és más képességterületek esetlegesen megváltozott sajátosságaira is, arra, hogy a mozgásaktivitás biztosítása az egyéni szükségleteknek megfelelően történjen.


Kedvezményezett: Alapítvány a Társadalmunk Fenntartható Fejlődéséért
Pályázat címe: Győzzünk együtt! Szabadidős sportprogram sorozat fogyatékossággal élők számára
Pályázati azonosító: VCA-KP-1-2022/4-000015
Megvalósítási Időszak: 2022.01.01. - 2023.12.31.
Támogatási összeg: 3 000 000 Ft
Main menu 2

by Dr. Radut.